Rendement MountainShield februari 2020

Redactie

05 maart 2020

De onzekerheid op de aandelenmarkten was in februari erg hoog. Mondiaal zijn de beurzen deze maand  fors gedaald. De S&P 500 ging met -8,41% achteruit en de Nasdaq en AEX leverden respectievelijk -7,28% en -8,50% in.

Koersverloop en beurssentiment

Het coronavirus hield de gemoederen flink bezig. In de VS loopt het aantal besmettingen hard op en in de staat Californië overleed voor het eerst een coronapatiënt. Ook in Europa lijkt het virus zich nu snel te verspreiden. Hoewel het virus niet extreem dodelijk is, heeft het wel een enorm grote invloed op de maatschappij en economie.

Consumenten blijven thuis en annuleren toekomstige uitgaven. Een aantal sectoren worden extra hard geraakt. Zo zakten de hotels & restaurants met gemiddeld 20%, vliegmaatschappijen met 30% en de sector Resorts & Cruise lines verloor al zo’n 35%.

Tegelijkertijd komen er vanuit China steeds meer positieve geluiden. Het lijkt erop dat het sluiten van complete steden zijn effect heeft gehad. Het aantal besmettingen neemt daar rap af. In veel Chinese regio’s lag door het virus het openbare leven vele weken goeddeels stil. Maar in grote delen van het land begint de situatie zich weer te normaliseren.

klik hier voor de maandrapportage februari 2020

MEER WETEN?

Vraag direct onze brochure aan voor meer informatie over het MountainShield Capital Fund.

Ontvang meer informatie

(Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op het moment van schrijven posities in de genoemde aandelen.)

Wilt u meer?

Als fondsbeheerder is het ons dagelijks werk om altijd te handelen op basis van de feiten en hiermee door de emotionele momentopnames heen te kijken. Feiten zijn betrouwbaarder dan emoties. Graag vertellen wij u hierover meer tijdens ons online seminars. Kijkt u mee?
Ja, ik kijk graag mee →

ROI asset management is specialist in het beheren van beleggingsfondsen sinds 2007 en biedt meerdere oplossingen voor u.

Group of business people assembling jigsaw puzzle and represent team support and help concept

Vermogensbeheer of zelf spreiden in Beleggingsfondsen?

Het beheer van uw vermogen vereist niet alleen transparantie en betrouwbaarheid maar ook een strategisch plan. Beleggingsfondsen zijn een categorie beleggingsproducten waarin door spreiding tegen relatief weinig risico een aantrekkelijk rendement kan worden behaald. Hiermee zijn beleggingsfondsen dan ook uitermate geschikt als alternatief voor vermogensbeheer.

Bekijk de voordelen

Ontvang onze nieuwsbrief.