Kwartaalomzet Alumexx 50% gestegen

Redactie

20 juni 2019

Over het eerste kwartaal van 2019 wist Alumexx, specialist in aluminium klimmaterialen, een omzettoename van ruim 50% te realiseren t.o.v. het eerste kwartaal van 2018. Deze groei werd behaald door hogere omzetten in binnen- en buitenland.

Met name de Duitse markt laat een zeer solide groei zien. De omzet over het eerste kwartaal geeft de potentie weer van dit groeibedrijf. Onze verwachtingen voor de rest van dit jaar (en daarna) voor Alumexx zijn dan ook hoog. Het MountainShield Capital Fund heeft dit aandeel niet voor niets al tijdenlang in portefeuille. Het management is dan ook verheugd dat het bedrijf flink aan de weg timmert.

De koersreactie op de Amsterdamse beurs was navenant: het aandeel steeg tientallen procenten (hoogste punt op moment van schrijven 44,44%).

Alumexx stockdata grafiek

Groeien en overnemen

Alumexx topman Jeroen van de Heuvel liet jaren geleden al optekenen dat hij met zijn bedrijf flink wil groeien. Overnames van andere bedrijven en distributie- en verkoopdeals met derde partijen zijn in zijn ogen de middelen om die groei te bewerkstelligen. Dit jaar alleen al werden achtereenvolgens gereedschapmerken Hailo en Batavia toegevoegd en innoveerde het bedrijf op het gebied van smart level ladder met ladders die ook op schuine oppervlakten stevig en veilig staan.

Op de Noord-Amerikaanse markt is moederbedrijf ASC al langer actief. Nu is ook afgesproken dat de Amerikaanse dealers van de ASC Group een assortiment van Alumexx op gaan nemen in hun catalogus.

Blokker

Zeer goed nieuws is ook de deal met winkelketen Blokker. De ladders en steigers van Alumexx zullen binnenkort verkrijgbaar zijn via de online webshop van de bekende huishoudwinkel. Eerder waren er succesvolle samenwerkingsverbanden met o.a. Coolblue, Bol.com en Toolstation.

Alumexx wil stug blijven doorgroeien in de komende jaren. Men is in gesprek met meerdere bouwmarkten en doe-het-zelf-zaken. De naamsbekendheid van het bedrijf wordt groter en maakt het aantrekkelijker voor partijen om met Alumexx in zee te gaan.

>> Lees hier het gehele persbericht over de resultaten van Alumexx Q1 2019.

Dislaimer: MountainShield Capital Fund heeft op moment van schrijven een long positie in aandelen Alumexx.

ROI asset management is specialist in het beheren van beleggingsfondsen sinds 2007 en biedt meerdere oplossingen voor u.

e-book-cover-2-p-500

Vermogensbeheer of zelf spreiden in Beleggingsfondsen?

Het beheer van uw vermogen vereist niet alleen transparantie en betrouwbaarheid maar ook een strategisch plan. Beleggingsfondsen zijn een categorie beleggingsproducten waarin door spreiding tegen relatief weinig risico een aantrekkelijk rendement kan worden behaald. Hiermee zijn beleggingsfondsen dan ook uitermate geschikt als alternatief voor vermogensbeheer.

Bekijk de voordelen

Ontvang onze nieuwsbrief.