Handelsconflict dempt positivisme

Redactie

13 mei 2019

AEX neemt adempauze

Net nu u dacht dat het binnenkort wel goed zou komen, gooit ene Donald Trump de knuppel in het hoenderhok. Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China is weer eens opgelaaid. Uiteindelijk kan het niet anders of er komt een akkoord - beide landen hebben elkaar nu eenmaal hard nodig. Maar voorlopig niet en daar heeft u als belegger alleen maar heel veel last van. Zo ook onze AEX die een inzinking kreeg maar op vrijdag nog aardig wist op te krabbelen. Zo lijkt er sprake van een adempauze na de flinke opmars van de index sinds begin dit jaar.

Niet alles gaat crescendo. De IPO van taxibedrijf Uber viel zwaar tegen. Uber hoopte aanvankelijk een beurswaarde van $120 miljard te hebben. Na de eerste beursdag sloot het aandeel op $41,57 wat een waarde inhoudt van $69,7 miljard. Een misrekening van-41,9%.

Analisten vragen zich nu af of dit een teken aan de wand is. Is er sprake van een overspannen markt of viel de timing gewoon beroerd uit door het sentiment-van-de-dag op de beurs?

Een blik vooruit

Deze week staat vooral in het teken van heel veel aandeelhoudersvergaderingen. Er druppelen nog wat kwartaalcijfers binnen van ABN Amro, Nationale Nederlanden, SBM Offshore, VolkerWessels, Pharming en HAL.

Overzees krijgen we de kwartaalresultaten van Walmart, Nike, Home Depot, FedEx en Oracle.

Macro-economisch zien we de cijfers tegemoet over o.a. de detailhandel, de werkloosheid en de handelsbalans van Nederland, het economisch sentiment in Duitsland en de industriële bestellingen, de detailhandel het vastgoed in de Verenigde Staten.

Aandelen individueel

Fagron neemt het Mexicaanse Cedrosa over. Cedrosa levert van grondstoffen aan apotheken en farmaceuten. Het draaide over 2018 een omzet van € 22,5 miljoen.

Ook Unilever wil graag overnemen. Het heeft $1 miljard over voor Drunk Elephant. Dit Amerikaanse bedrijf is, anders dan de curieuze naam doet vermoeden, actief op het gebied van huidverzorging.

DIEPER INGAAN OP ONZE PORTEFEUILLE?

Graag nodigen wij u uit voor een (telefonische) afspraak. Wij waarderen het zeer dat u uw vermogen aan het fonds toevertrouwt en we vinden het daarom belangrijk dat u de juiste toelichting ontvangt. Om ervoor te zorgen dat wij uitgebreid de tijd kunnen nemen voor het gesprek, maken we graag met u een afspraak via een automatisch online systeem dat direct met onze bedrijfsagenda gekoppeld is. Zo kunnen we onze tijd zo efficiënt mogelijk indelen en krijgt u de aandacht die u verdient.

Tijdens deze afspraak is uiteraard alle ruimte voor al uw vragen. U bent uiteraard ook altijd welkom op ons kantoor in Amsterdam. We horen graag van u.

JA, IK WIL EEN AFSPRAAK

Tot zover deze weekupdate van Selwyn Duijvestijn. U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor op Beursplein 5. Onze experts praten u graag bij over de ontwikkelingen bij MountainShield. U bent altijd van harte welkom. Laat het ons via deze pagina weten als u vragen of opmerkingen heeft of plan direct een afspraak in

Wilt u meer?

Als fondsbeheerder is het ons dagelijks werk om altijd te handelen op basis van de feiten en hiermee door de emotionele momentopnames heen te kijken. Feiten zijn betrouwbaarder dan emoties. Graag vertellen wij u hierover meer tijdens ons online seminars. Kijkt u mee?
Ja, ik kijk graag mee →

ROI asset management is specialist in het beheren van beleggingsfondsen sinds 2007 en biedt meerdere oplossingen voor u.

Group of business people assembling jigsaw puzzle and represent team support and help concept

Vermogensbeheer of zelf spreiden in Beleggingsfondsen?

Het beheer van uw vermogen vereist niet alleen transparantie en betrouwbaarheid maar ook een strategisch plan. Beleggingsfondsen zijn een categorie beleggingsproducten waarin door spreiding tegen relatief weinig risico een aantrekkelijk rendement kan worden behaald. Hiermee zijn beleggingsfondsen dan ook uitermate geschikt als alternatief voor vermogensbeheer.

Bekijk de voordelen

Ontvang onze nieuwsbrief.