AEX tikt nieuwe top aan

Redactie

06 mei 2019

Na een licht lagere week, herstelde de AEX goed. De index tikte zelfs een mooie 571,60 aan om daarna helaas weer onder de 569 te zakken. Het sterke Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag had relatief weinig invloed op de koersen.

Een blik vooruit

Een tweet van Donald Trump heeft de boel weer eens op springen gezet. Zijn melding over de status van de gesprekken over het handelsconflict tussen de VS en China - het loopt even vast - zet de Aziatische beurzen flink lager. Dat heeft vandaag en de rest van de week natuurlijk ook zo zijn weerslag op de Europese beurzen.

Paniek? Welnee. Wel vervelend als u net een turbo of anderszins had gekocht met het oog op een voorziene stijging. De AEX opende deze maandagochtend bijna 10% lager. Uiteindelijk gaan ze Chinezen en Amerikanen toch weer met elkaar rond de tafel. Maar, net zoals de Brexit, het duurt allemaal wel heel erg lang allemaal. Duidelijkheid willen we, dan kunnen we tenminste ook beter richting geven aan de koersen. Beleggers houden niet van onzekerheid.

De komende week verwachten we nog de cijfers van een groot aantal bedrijven. Zo komen PostNL, Ahold Delhaize, BAM, Heijmans, DSM, Boskalis, Wolters Kluwer, Aperam en ArcelorMittal met hun kwartaalcijfers en andere updates naar buiten.

Ook buiten Nederland komen grote concerns als Disney en Siemens met resultaten. Bijzondere aandacht is er voor Commerzbank. Het financiële concern is namelijk onderwerp van overname/fusiegeruchten, onder meer met ING als belangstellende.

De macro-economische agenda voor de komende week belooft cijfers over de industriële productie in onder meer Duitsland en een update over de Amerikaanse inflatie.

Vrijdag sluiten we de beursweek af met de langverwachte introductie van taxibedrijf Uber!

Profiteer van de biotech groeimarkt. Bezoek ons seminar.

Aandelen individueel

Adyen kreeg vorige week een tik. Twee aandeelhouders, General Atlantic en Pentavest, gaan hun stukken aanbieden. Weliswaar aan (andere) institutionele beleggers maar er is toch sprake van afstand doen ter waarde van € 750 miljoen.

Ook AMG had het zwaar. De metaalspecialist gaat binnenkort weliswaar profiteren van de opening van nieuwe lithiummijnen in Australië, maar moest toch de vooruitzichten naar beneden bijstellen. Dit komt door de sterke daling van de prijzen van vanadium, chroom, silicium, tantalium en spodumeen.

Windmolenparkbouwer Sif had juist de wind mee. Het bedrijf rapporteerde betere omzetcijfers dan verwacht. Ook de schuldenlast was flink teruggebracht.

Veevoederbedrijf For Farmers zag zijn winst dalen over het afgelopen kwartaal. Ook het aandeel ging onderuit met maar liefst 7%.

Tesla gaat nieuwe aandelen èn obligaties uitgeven om aldus geld op te halen en verder te kunnen. Topman Elon Musk zegde toe voor $10 miljoen van die aandelen zelf op te kopen. Hierop steeg het aandeel ruim 4%.

DIEPER INGAAN OP ONZE PORTEFEUILLE?

Graag nodigen wij u uit voor een (telefonische) afspraak. Wij waarderen het zeer dat u uw vermogen aan het fonds toevertrouwt en we vinden het daarom belangrijk dat u de juiste toelichting ontvangt. Om ervoor te zorgen dat wij uitgebreid de tijd kunnen nemen voor het gesprek, maken we graag met u een afspraak via een automatisch online systeem dat direct met onze bedrijfsagenda gekoppeld is. Zo kunnen we onze tijd zo efficiënt mogelijk indelen en krijgt u de aandacht die u verdient.

Tijdens deze afspraak is uiteraard alle ruimte voor al uw vragen. U bent uiteraard ook altijd welkom op ons kantoor in Amsterdam. We horen graag van u.

JA, IK WIL EEN AFSPRAAK

Tot zover deze weekupdate van Selwyn Duijvestijn. U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor op Beursplein 5. Onze experts praten u graag bij over de ontwikkelingen bij MountainShield. U bent altijd van harte welkom. Laat het ons via deze pagina weten als u vragen of opmerkingen heeft of plan direct een afspraak in

ROI asset management is specialist in het beheren van beleggingsfondsen sinds 2007 en biedt meerdere oplossingen voor u.

e-book-cover-2-p-500

Vermogensbeheer of zelf spreiden in Beleggingsfondsen?

Het beheer van uw vermogen vereist niet alleen transparantie en betrouwbaarheid maar ook een strategisch plan. Beleggingsfondsen zijn een categorie beleggingsproducten waarin door spreiding tegen relatief weinig risico een aantrekkelijk rendement kan worden behaald. Hiermee zijn beleggingsfondsen dan ook uitermate geschikt als alternatief voor vermogensbeheer.

Bekijk de voordelen

Ontvang onze nieuwsbrief.