Ebook: Long/Short beleggen

Niet bang zijn voor de grillen van politieke machthebbers, wereldgebeurtenissen of invloeden van buiten, maar marktneutraal beleggen.

Lees in dit ebook hoe!

Ontvang direct kosteloos het ebook vol informatie.

Ontvang dit ebook en kom meer te weten over:

Ebook Cover - LongShort

Rendement behalen in een stijgende markt is bekend voor veel beleggers. Dat is ook direct de reden dat beleggers bang zijn voor een komende crisis. Een belegger hoopt immers rendement te halen uit zijn investering. Wanneer de gemiddelde belegger in aandelen belegt, stijgt het rendement als de koers stijgt. Maar wat als de koers daalt? 

In dit ebook nemen we u mee langs de mogelijke scenario's én de daarbij behorende oplossingen.

Wat is long/short?

Veel beleggers denken dat long en short gaan betrekking heeft tot de duur van een belegging, maar dit is echter niet waar. Een short belegging kan jaren aanblijven, terwijl een long belegging al in enkele uren verkocht kan worden, evenals andersom.  

Leer hier wat deze essentiële termen precies inhouden.

Zelf beleggen met short-posities

Voor de meeste beleggers is enkel inspelen op een stijging van de markt voldoende, maar door ook een short-posities te kunnen openen worden de kansen op rendement verdubbeld. Welke producten kunt u als belegger inzetten en hoe moet u dit doen?

Marktonafhankelijk beleggen

Met een contraire kijk op de financiële markten worden ondergewaardeerde aandelen en short posities op Europese en Amerikaanse beurzen gezocht. Zodoende wordt marktonafhankelijk belegd en ingespeeld op actuele thema's.

Voor ons maakt het niet uit wat de markt doet, er zijn namelijk altijd kansen op rendement op beleggingen; ook als de koersen dalen!

Vraag dit ebook direct aan en lees meer over een marktneutrale beleggingsstrategie!

quote

"Investing is simple, but not easy."

Warren Buffett