Ebook: Financieringen en Kredieten

Financieringen en kredieten zijn twee verschillende mogelijkheden van kapitaalverschaffing. Een derde aspect is debiteurenfinanciering. Wij vertellen u graag hoe u hier als belegger van kunt profiteren.

Ontvang direct kosteloos het ebook vol informatie.

Ontvang dit ebook en kom meer te weten over:

Ebook Cover - Leningen en Kredieten

Wat zijn finance en factoring?

Financiering is het verschaffen van kapitaal aan anderen. Vaak gebeurt dit door middel van leningen, of door middel van sponsoring. Soms is er sprake van een schenking (donatie) of legaat (nalatenschap). Factoring is een ander woord voor debiteurenfinanciering. Veel ondernemingen besteden hun facturenadministratie uit. Hoe kunt u als belegger rendement behalen uit de activiteiten van financieringsmaatschappijen en factoringbedrijven?

Beleggen in finance en factoring.

Natuurlijk kunt u een enkele lening aangaan met een klein bedrijf bij u om de hoek, maar het is verstandiger om uw risico te spreiden. Door te beleggen in finance en factoring fondsen kunt u eenvoudig diverse projecten steunen zonder meer risico op u te nemen.

Risico’s spreiden met factoring 

Door risico's te spreiden vergroot u uw kansen op een goed rendement. Veel financiers staan echter pas voor een hoger instapbedrag open voor nieuwe instroom. Verzamel uw krachten en ga samen in een beleggingsfonds en vorm een ijzersterk fonds.

Stabiel rendement

Door die brede spreiding en geminimaliseerde risico's kunnen veel financiers al jarenlang een stabiel rendement op jaarbasis genereren. Dit is uiteraard geen garantie, maar geeft u een goede inkijk in de wijze waarop het risico beheerst wordt.

quote

"Mensen die al een eigen woning hebben, zullen de stap naar beleggen in vastgoed klein vinden."

CEO Brian Dally van Groundfloor