Flow Traders

Redactie

05 februari 2019

Flow Traders is een Nederlands bedrijf dat met behulp van geavanceerde computerprogramma's geld verdient aan minieme koersbewegingen op de aandelenmarkt. Met zogenoemde algoritmes wordt razendsnel handel gedreven en tikt men keer op keer wat euro’s bij elkaar. Hoe meer handel op de beurs, des te actiever de algoritmes.

Het bedrijf is voornamelijk actief op de markt van de Exchange Traded Funds (ETF's). Dit zijn beursgenoteerde beleggingsproducten die bijvoorbeeld een aandelenindex of een sector volgen.

TIP: Vermogensbeheer of beleggingsfonds? Ontvang geheel kosteloos ons ebook  met alle voor- en nadelen op een rij →

Go with the flow

Flow Traders heeft een uitstekend 2018 achter zich. Het begon sterk en het eindigde sterk. De flinke stijging van het handelsvolume in februari zorgde al voor een recordwinst. Dat de koersen zelf na een puike januarimaand met ruim 9% onderuit gingen, deed er niet toe. Over het eerste kwartaal boekte men €213,2 miljoen aan netto inkomsten. Dat was 28% hoger dan in heel 2017! In dat jaar viel de winst juist nog met 50% terug.

Het beursklimaat bedaarde vervolgens gedurende het tweede en derde kwartaal waardoor Flow Traders relatief minder inkomsten verkreeg. De laatste maanden van het jaar nam de onrust en daarmee de volatiliteit op de beurzen internationaal weer fors toe.

Over het vierde kwartaal van 2018 bracht men mooie cijfers naar buiten en gaf men een positieve outlook voor 2019 af:

Winst per aandeel Q4: €0,57
Omzet Q4: €75,17 miljoen
Verwachte winst per aandeel 2019: €2,76
Verwachte omzet Q1: €311,72 miljoen

Bijkomstige positieve ontwikkeling is de toename van het aantal indexfondsen op de beurs. Hiermee krijgt Flow Traders meer ‘wapens’ om in de strijd te gooien. Als geautoriseerde marktpartij voor Exchange Traded Products (ETP’s) levert Flow Traders de bied- en laatkoersen van ETF’s en vergelijkbare instrumenten. Daarnaast heeft Flow Traders als één van de weinige spelers het recht om nieuwe ETF’s te creëren of te beëindigen. Het opereert internationaal. Vooral in Europa en in Azië heeft Flow Traders een sterke marktpositie, dankzij goede banden met zowel ETF-beheerders als institutionele beleggers.
flowtraders-logo

Wat brengt 2019?

De eerste weken van het nieuwe beursjaar waren niet heel gunstig voor Flow Traders. De lage volatiliteit speelde het bedrijf, en het aandeel, parten. Zeker na die onstuimige laatste maanden van 2018. Het aandeel blijft evenwel een mooie hedge tegen diezelfde volatiliteit.

Het zal niemand verrassend in de oren klinken als wij beweren dat de rest van 2019 best weleens net zo onrustig kan gaan worden als die eerste èn laatste maanden van 2018. Er valt nog een hoop nieuws te verwachten, van Brexit tot China, van Trump tot Eurozone. Zal de economische groei in Amerika verder vertragen? En valt die in China nog te stimuleren? Flow Traders zal profiteren van elke onzekerheid die zijn weerslag heeft op de beursvloer. Dankzij de groeiende populariteit van ETF’s is het bedrijf sowieso een aantrekkelijke belegging. Morningstar heeft al berekend dat, indien de groei doorzet, het beheerd vermogen van indexfondsen in 2020 de grens van €1.000 miljard zal passeren.

Voor aandeelhouders is een aardig bijkomend aspect dat Flow Traders’ dividendbeleid is om ruim de helft van de winst als dividend uit te keren.

TIP: ROI Asset Management is een toonaangevende professionele financiële  dienstverleningsorganisatie met een bewezen staat van dienst in oplossingen  voor fondsbeheer. Bekijk ons aanbod van beleggingsfondsen →

Wilt u meer?

Als fondsbeheerder is het ons dagelijks werk om altijd te handelen op basis van de feiten en hiermee door de emotionele momentopnames heen te kijken. Feiten zijn betrouwbaarder dan emoties. Graag vertellen wij u hierover meer tijdens ons online seminars. Kijkt u mee?
Ja, ik kijk graag mee →

ROI asset management is specialist in het beheren van beleggingsfondsen sinds 2007 en biedt meerdere oplossingen voor u.

Group of business people assembling jigsaw puzzle and represent team support and help concept

Vermogensbeheer of zelf spreiden in Beleggingsfondsen?

Het beheer van uw vermogen vereist niet alleen transparantie en betrouwbaarheid maar ook een strategisch plan. Beleggingsfondsen zijn een categorie beleggingsproducten waarin door spreiding tegen relatief weinig risico een aantrekkelijk rendement kan worden behaald. Hiermee zijn beleggingsfondsen dan ook uitermate geschikt als alternatief voor vermogensbeheer.

Bekijk de voordelen

Ontvang onze nieuwsbrief.