Onafhankelijke administrateur.

Er is een strikte scheiding tussen het beheerder en het administratiekantoor dat de fondsadministratie doet en de waarde van de beleggingen bepaalt.

ROI heeft ervoor gekozen om haar administratie in handen te leggen van IQ-EQ, een zeer ervaren partij op het gebied van fonds- en participantenadministratie.

In 2019 heeft IQ-EQ het 100-jarig bestaan van de klantenrelatie gevierd met aan de beursgenoteerde multi-nationals. Het betrof hier een service van het voeren van het register van houders van certificaten van aandelen.

IQ-EQ verzorgt voor circa 20% van de beursgenoteerde bedrijven administratieve diensten. De jarenlange ervaring is o.a ook ingezet voor het administreren van het AH-klantenfonds en wordt nog ingezet voor het verzorgen van administraties en uitbetalingen van claims en administeren van personeelsaandelen en -opties.  IQ-EQ biedt haar administratieve services ook t.b.v. Wge Bewaren van het vermogen van klanten van bijvoorbeeld Vermogensbeheerders of Family Offices.

Werken met de besten.

IQ-EQ wil al haar kennis en ervaringen delen met de markt. Daarom positioneert de IQ-EQ Group de administratie van beleggingen als speeractiviteit voor IQ-EQ Nederland. 

Grote investeringen zijn en worden gedaan in IT-systemen, web portalen, CDD en Risico analyse work-flow, compliance en ervaren management om zeer efficiënte operationele services te kunnen blijven bieden voor een concurrerende prijs. De faciliteten en know-how die de IQ-EQ Group in Nederland zo opbouwt zullen via de andere vestigingen van de IQ-EQ Group in de europeesche markt worden aangeboden.

IQ-EQ verzorgt al meer dan 100 jaar de administratie voor beleggingsfondsen over de gehele wereld.

ANT wordt IQ-EQ

Al meer dan 100 jaar een begrip.

ANT is al ruim 100 jaar een bekende naam voor het administreren van beleggingen in de financiële wereld van Amsterdam. Vele marktpartijen weten echter niet dat ANT opgegaan is in de IQ-EQ Group, een met 2500 medewerkers in meer dan 22 landen actieve aanbieder van administraties van beleggingen.

IQ-EQ is in de Nederlandse markt nu actief met 180 medewerkers onder de naam IQ-EQ Nederland. Door deze strategische beslissing kunnen de prospects en bestaande klanten ook in de toekomst blijven vertrouwen op een vertrouwde naam.

2500 medewerkers in meer dan 22 landen

Voor het kunnen aanbieden van één loket, biedt IQ-EQ ook de administratie van Beleggigingsfondsen en collectieve investeringsprojecten. Voor zowel bestaande fondsen als start-ups. 

shutterstock_143172097

Spreek met onze experts.

Ons team staat voor u klaar met antwoorden op uw vragen.