» Abonneer nu!

Beleggen in gaming en videogames

#Tech #Entertainment

Videogames worden steeds populairder. De game industrie bestaat inmiddels al tientallen jaren en de groei lijkt niet af te remmen. De graphics worden alsmaar mooier, er is steeds meer content verkrijgbaar en de online interactie met andere gamers wordt steeds belangrijker gemaakt. De game industrie is dus in volle bloei en het aantal gamers in de wereld groeit flink. In de Verenigde Staten zijn er ruim 150 miljoen mensen die video games spelen. Wereldwijd zijn dit er vele malen meer.

gaming-control-wide.png

De gamemarkt heeft een enorme groeipotentie en vooral online, op het mobiele platform en e-sports winnen snel aan populariteit. E-sports groeit zelfs zo snel dat het op het punt staat om het meest populaire genre te worden.

Er wordt door uitgevers van de games ook steeds meer geld uitgegeven aan reclames en sponsordeals. Deze uitgevers zien de belangstelling van de consument in online gaming. Er wordt volop gebruik gemaakt van platformen zoals Facebook, Youtube en Twitter om in contact te komen met de consument.

De nieuwste ontwikkeling in de game industrie is virtual reality. Virtual reality zal zeker een nieuwe dimensie toevoegen aan de game industrie maar ook zonder VR zal de game industrie groeien. Onderzoek van Newzoo geeft aan dat gamers het komende jaar 8,5% meer uit zullen geven dan dit jaar. De verwachting is dat er in 2019 een bedrag van 118,6 miljard zal omgaan in de game industrie. Inkomsten uit games op smartphones en tablet zullen naar verwachting met 73% stijgen.

Lees meer: Ook Virtual Reality is voor beleggers interessant.

Graag leggen wij u meerdere aandelen voor die kunnen profiteren van de groei in de gaming industrie. Inspelen op de groei van de game industrie en virtual reality kan goed uitpakken wanneer in een van deze bedrijven geïnvesteerd word. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en de concurrentie groot. Wij zien in deze spelers voldoende potentie om deze strijd aan te gaan!

het aandeel NVIDIA

Nvidia is één van de bedrijven die profiteert van de groei in de game industrie en de potentie heeft om ook flink te profiteren van virtual reality. De verkoop van GPU’s (Graphics Processing Units) is goed voor bijna 84% van de totale omzet. Het grootste gedeelte van de omzet binnen het GPU segment wordt behaald in de game industrie.

Nvidia profiteert onder andere van gamers die ervoor kiezen om niet telkens een geheel nieuwe PC aan te schaffen, maar losse componenten kopen om hun PC te upgraden. Omdat games vooral in graphics zo snel vooruit gaan moet de consument ook over de juiste hardware beschikken wil het deze games op een optimale manier beleven.

Dit bedrijf weet op dit moment al sterk te profiteren van deze industrie en maakt de juiste stappen om dit ook in de toekomst te blijven doen. Op het gebied van Virtual Reality, Arificial Intelligence worden de juiste stappen vooruit gezet.

beleggen in Activision Blizzard en Electronic Arts

Activision blizzard is de ontwikkelaar van succesvolle games als  Call of Duty, Skylanders en World of Warecraft. Vorig jaar nam Activision Blizzard het mobile gaming bedrijf King Digital Entertainment voor 5,9 miljard dollar over. De expertise van King Digital Entertainment op het gebied van mobile gaming is voor Activision Blizzard een goede toevoeging aan de bestaande activiteiten. Candy Crush Saga, het bekendste spel van King Digital Entertainment, kent wereldwijd de meeste spelers. Daarnaast zet Activision Blizzard in op de groei van e-sports.

De populariteit van e-sports groeit flink door en staat op het punt om het genre te worden met de meeste gamers. De overname van Major League Gaming lijkt dan ook een goede zet.

Blizzard.jpg

(Bron: Presentatie Activision Blizzard)

Activision Blizzard werkt aan een stabiele stroom van inkomsten. Waar in het verleden de titels van games belangrijk waren, is er een verschuiving naar de content die wordt aangeboden. Met een investering in mobile gaming en e-sports heeft Activision Blizzard de eerste stappen gezet om in de toekomst groei te realiseren.

Concurrent Electronic Arts houdt zich bezig met het ontwikkelen, uitgeven, verkopen en distribueren van videogames. Deze games zijn wereldwijd beschikbaar voor mobiele telefoons, tablets, PC’s en consoles. Electronic Arts is een van de sterkste spelers in de markt en games als Battle Field en Fifa worden warm onthaald door de fans.

Op het gebied van e-sports heeft Electronic Arts een behoorlijke voorsprong op de concurrentie. Al jaren geeft het bedrijf games uit als Fifa, NHL, NFL, UFC, Golf en Real Racing. Daarnaast komt een groot deel van de omzet uit diensten die Electronic Arts aanbiedt nadat games op de markt zijn gebracht. Zo wordt er steeds vaker extra content voor games uitgebracht die de consument kan aanschaffen nadat ze een game al gekocht hebben. Dit up-selling proces levert extra inkomsten op.

Gratis nieuwsbrief: Ontvang educatie, unieke beurstips en interssante  beursanalyses in uw inbox.

beleggers Profiteren van groeiende fanbase

Marktgevoel ziet potentie bij zowel Electronic Arts als Activision Blizzard. Beide partijen hebben succesvolle merken opgebouwd met een trouwe fanbase die nog bijna elk jaar bereid is de nieuwste game in de serie aan te schaffen. Beide partijen creëren meer omzet door een up-selling proces. Denk hierbij aan de verkoop van een “Season Pass” of een “Premium Edition”. Tegenwoordig ligt de focus bij videogames vaak op het online spelen met anderen.Om ervoor te zorgen dat uitgevers langer de aandacht vasthouden van de gamers, zorgen ze voor meer downloadable content. De consument kan dit in de meeste gevallen als uitbreiding op het spel aanschaffen, terwijl het spel op zichzelf ook al ongeveer 60 euro kost. Op deze manier weten uitgevers steeds vaker het dubbele uit de consument te halen.

geen stop op het aandeel gamestop

In 2015 noemde Marktgevoel GameStop een goede shortkandidaat. De grote reden hiervoor was het zakenmodel dat niet meer van deze tijd was en dit zou ervoor zorgen dat GameStop achterbleef op de rest van de game industrie. Het is namelijk steeds gebruikelijker geworden om games te downloaden of te streamen, waardoor de consument steeds minder naar de winkel gaat om deze aan te schaffen.

Gamestop.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels ziet het ernaar uit dat GameStop actief het zakenmodel aan het veranderen is, wat voor beleggingskansen kan zorgen. Vorig jaar werd een partnerschap aangekondigd tussen GameStop en vier onafhankelijke game ontwikkelaars om een publishing label op te richten onder de naam GameTrust. De vier ontwikkelaars die onder GameTrust werken zijn: Ready at Dawn, Tequila Works, Insomniac en Frozenbyte, welke al een aantal goed ontvangen games op hun namen hebben staan. Het doel van GameTrust is om een breed scala aan games uit te brengen voor zowel consoles als de PC.

Over het algemeen zullen deze games digitaal beschikbaar zijn, maar een aantal van de titels zullen ook exclusief in de filialen van GameStop te koop zijn. Zou GameTrust succesvolle games uit weten te brengen, dan kan deze stap uitermate positief uitpakken op de lange termijn. GameStop streeft ernaar om voor het einde van 2019 de inkomsten die worden behaald met de verkoop van fysieke videogames terug te brengen naar 50% van de totale inkomsten. Daarnaast kan het met exclusieve titels de consument weer naar de filialen van lokken.

GameStop lijkt inmiddels op de juiste manier in te spelen op de huidige trends in de industrie en is daardoor een aandeel om goed in de gaten te houden voor een contraire positie. Beleggers die beslissen ook daadwerkelijk in te stappen kunnen ondertussen genieten van een dividendrendement van ongeveer 6%.

Gratis nieuwsbrief: Ontvang educatie, unieke beurstips en interssante  beursanalyses in uw inbox.

Ook interessant voor u:

Redactie

Gepubliceerd op: 25-05-2017 door Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

   

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund